ClickCease
 

BlogSugestii care va pot ajuta sa decideti ce sistem de climatizare sa achizitionati

Sugestii care va pot ajuta sa decideti ce sistem de climatizare sa achizitionati

Vine vara si te ingrijorezi de zilele caniculare ce urmeaza, cand termometrul arata temperaturi greu suportabile iar tu faci dus dupa dus si nu reusesti sa te racoresti indeajuns? Ar fi bine sa te ocupi din timp de problema si sa achizitionezi un aparat de aer conditionat, ca sa nu te prinda vara nepregatit. Vei fi foarte multumit de investitie, atunci cand confortul tau se afla la doar un buton distanta.

Daca te-ai hotarat sa investesti intr-un sistem de climatizare, dar pe piata sunt multe variante si nu stii care ar fi cel mai bun pentru tine, iti venim in ajutor cu sugestii despre cum sa iti alegi aparatul de aer conditionat in functie de nevoile tale, de confort si, bineinteles, de bugetul tau.

Service si intretinere aer conditionat – Reparatii aer conditionat

Primul criteriu important este capacitatea de racire a sistemului de climatizare. Aceasta de masoara in BTU ( British Thermal Unit) si reprezinta puterea aparatului. BTU/h reprezinta cantitatea de caldura disipata, iar ca o curiozitate: 1 BTU este echivalentul de caldura degajata la arderea unui bat de chibrit.

Alege in functie de suprafata spatiului pe care vrei sa il racesti, astfel:

* pentru suprafete mai mici de 20 mp merg foarte bine aparatele de aer conditionat de 9000 BTU/h. Pentru dormitor sau bucatarie, este perfect.

* pentru suprafete de 20-25 mp, este bine sa alegeti aparate de aer conditionat cu putere de 12000 BTU/h. Sufrageria ar fi o astfel de incapere.

* pentru suprafete de 25-40 mp se recomana un aer conditionat de 18000 BTU/h.

* pentru suprafete de 35-60 mp, se recomanda sisteme de climatizare de 24000 BTU/h.

* pentru suprafete de birouri se recomanda un sistem format din mai multe unitati de aer conditionat, in functie de marime, dispunere si capacitatea de caldura.

Pentru a avea temperatura constanta in locuinta, ar trebui sa avem instalate aparate de aer conditionat in toate camerele apartamentului. Asemenea incalzirii cu calorifere iarna, la fel se procedeaza si cu aerul conditionat vara.

In afara de capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat, trebuie sa mai tii cont de firma producatoare si de pret. Pretul cel mai bun pentru tine este, bineinteles, cel care se incadreaza in buget, dar sa tinem cont si de faptul ca pretul reflecta calitatea, iar cand pretul este mai mare, in general si calitatea produsului este mai buna. Deci, fii rezonabil cand iti stabilesti bugetul si cauta sa gasesti cel mai bun raport calitate-pret. Pretul minim pentru un sistem monosplit incepe de la 1100 RON si poate ajunge si la 5000 RON. Alegeti producatori cunoscuti pe piata si intresati-va daca asigura si montajul. In caz contrar, este bine sa apelati la profesionisti pentru a monta cum trebuie aparatul de aer conditionat, pentru ca nu este tocmai floare la ureche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Te ascultam!