Desfundare canalizarii cazii de baie este o problema legata atat de instalatia sanitara dar poate fi legata si de instalatia de canalizare cu care ne confruntam cu totii la un moment dat, problema fiind legata in principal de  acumularea treptata a reziduurilor in teava de scurgere, mai grav este cand aceste acumulari au loc pe coloana de scurgere (coloana de canalizare).

Poate fi un mic blocaj cauzat de acumularea de resturi de sapun, murdarie si par, sau o obstructie majora in teava de canalizare. Este vital sa investighezi sursa blocajului cat mai curand posibil, astfel incat sa poti stabili daca este o reparatie pe care o poti efectua singur sau este o lucrare ce necesita interventia unui instalator profesionist.

Desfundare canalizare 0730 111 131

Daca ai observat ca apa din cada se scurge mai lent decat in mod normal, sau chiar deloc, daca simti un miros neplacut venind pe canalul de scurgere, inseamna ca te confrunti cu o problema sanitara ce nu trebuie neglijata. Pentru rezultate sigure si eficiente, contacteaza un instalator profesionist pentru desfundare cada.

Cum poti interveni pentru desfundare cada baie

Atunci cand te confrunti cu un canal de scurgere infundat, poti utiliza diverse solutii de remediere, fie preparate in casa, fie produse profesionale destinate acestui scop. Acestea insa, pot fi eficiente pentru eliminarea blocajelor mai mici, mai putin grave si nu ar trebui utilizate ca solutii pentru deblocarea liniei principale de canalizare.

Apa fierbinte. Apa fierbinte turnata pe canalul de scurgere al cazii ajuta la inlaturarea eficienta a spumei de sapun si a murdariei, astfel incat sa poata fi spalat corespunzator. Efectuand saptamanal aceasta procedura, ar trebui sa nu se mai formeze blocaje.

Pompa de desfundat. Este o modalitate eficienta de a elibera blocajele. In plus, utilizarea vaselinei pe marginea ventuzei imbunatateste etansarea si ajuta la crearea unei aspiratii mai bune a aerului, facand pompa mai eficienta.

Amestec de bicarbonat de sodiu si otet. Este o modalitate naturala si la indemana oricui de a inlatura depunerile, fara a recurge la substante chimice dure. Se toarna mai intai o cana de bicarbonat de sodiu pe canalul de scurgere infundat si apoi, dupa cateva minute, se adauga o cana de otet. Acordati amestecului cateva ore pentru a lucra pentru a dizolva blocajul, apoi clatiti scurgerea cu apa fierbinte.

Produse chimice de curatare. Poate parea a fi o solutie rapida si ieftina pentru a remedia scurgerea infundata, dar, in realitate, utilizarea regulata a acestor substante chimice poate provoca deteriorarea conductelor si a accesoriilor sanitare, poate fi periculoasa pentru sanatate si poate contamina mediul inconjurator. Daca scurgerea este atat de blocata incat te gandesti sa utilizezi aceste substante chimice, atunci este probabil timpul sa apelezi la profesionisti.

Desfundare canalizare 0730 111 131

Metode profesionale de desfundare cada baie. In timp ce intretinerea regulata poate ajuta la prevenirea blocajelor, o curatare profesionala a canalelor de scurgere este cea mai buna modalitate de a asigura o functionalitate buna si indelungata a acestora. Metodele utilizate de un instalator profesionist pentru desfundare cada cuprind:

  • sarpele de desfundat – este foarte eficienta in indepartarea blocajelor masive
  • dispozitivul cu hidrojet (presiunea apei) – utilizeaza curenti de apa de inalta presiune pentru a indeparta infundarile din canalele de scurgere, curatand complet toate obstacolele, inclusiv parul, resturile de sapun si depozitele de minerale.
  • dispozitivul cu aer comprimat – foloseste dioxidul de carbon pentru a debloca scurgerile infundate prin dezintegrarea depunerilor acumulate. Functioneaza rapid si eficient si nu lasa urme sau zgarieturi pe tevi.
  • inspectia video – ajuta la identificarea locul si a cauzei blocajului, iar instalatorul va putea stabili cea mai eficienta si mai putin costisitoare metoda de remediere a problemei.

Sa apelezi la un instalator profesionist pentru desfundare cada baie este intotdeauna cea mai buna decizie. Poti incerca remedii casnice sau diverse solutii din comert, insa pentru a rezolva rapid si sigur obstructia sau infundarea, cea mai eficienta solutie este interventia unui instalator calificat.