Desi problemele legate de desfundare canalizare pentru asociatii de proprietari pot aparea si in orice locuinta, acestea sunt intalnite mai des in imobilele vechi si cu o instalatie de canalizare depasita.

Scurgerile infundate pot deveni rapid o mare problema daca nu sunt intretinute corespunzator. Nu doar ca vor provoca daune si neplaceri, ele sunt un potential pericol pentru sanatate, fiind un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Resturile alimentare, grasimile si uleiurile, parul si produsele de igiena aruncate in toaleta sau diverse obiecte scapate accidental, sunt doar cateva dintre posibilele cauze ale infundarii canalizarii.

Pentru a preveni potentiale probleme, apeleaza la un instalator calificat si cu experienta in desfundare canalizare la asociatii de proprietari, imediat ce observi semnele unui blocaj de scurgere!

Semne ale unei canalizari infundate

Canalele de scurgere si conductele blocate sunt prea imprevizibile pentru a fi ignorate. Nu astepta ca problemele sa se amplifice si contacteaza un instalator pentru remedierea situatiei. Iata care sunt semnele de avertizare ale unei canalizari infundate:

Miros neplacut.

Unul dintre cele mai evidente semne ca pe canalul de scurgere se acumuleaza deseuri este mirosul pe care il degaja. Mirosurile urate din jurul chiuvetei, dusului, cazii si toaletei indica acumularea de resturi, alimente, par si alte reziduuri in tevile de scurgere, provocand un blocaj. In timp, acestea incep sa se descompuna, iar mirosul se elibereaza in locuinta. Cu cat este mai mare blocajul, cu atat mirosul este mai puternic si urat mirositor!

Tel 0730 111 131

Toaleta care se revarsa.

Cand apa nu poate trece prin conducte, ea revine si se revarsa acolo unde poate. Toaleta are de obicei suficienta presiune a apei pentru a corecta problema, dar daca nu, va trebui sa fie adus un profesionist.

Zgomote ciudate.

Sunetele ciudate care se aud atunci cand apa se scurge de la chiuveta sau dus este un semn pentru verificarea conductelor. Aceste sunete provin din intreruperile fluxului de apa, zgomotul fiind creat atunci cand apa loveste cu presiune orice blocaj existent in conducta.

Scurgerea lenta a apei din chiuvete, toalete, cazi si dusuri.

Scurgerea apei ar trebui sa fie constanta si rapida, fara bule sau revarsare. Daca apa se scurge cu greutate, este un semn ca resturile blocheaza canalul.

De ce sa apelezi la un instalator autorizat

Este adesea greu de stabilit cat de severa este infundarea canalizarii. Un instalator autorizat are pregatirea necesara dar si instrumentele potrivite pentru a diagnostica, a localiza si a remedia rapid si eficient orice problema indiferent de complexitatea acesteia.

Un instalator calificat in desfundare canalizare asociatii de proprietari stie care este metoda adecvata pentru a curata in mod eficient conducta. In functie de specificul situatiei, acesta pote utiliza:

  • inspectia video – va identifica cu precizie locul si cauza blocajului si va putea stabili cea mai eficienta si mai putin costisitoare metoda de remediere a problemei.
  • sarpele de desfundat – are capacitatea de a indeparta blocajele masive, inclusiv a radacinilor copacilor.
  • aparat cu jet sub presiune – sub presiunea apei sunt indepartate cu usurinta reziduurile acumulate precum resturile alimentare, parul, uleiurile sau grasimile.
  • dispozitiv cu aer comprimat – gazul sub presiune creeaza o forta care poate desfunda rapid tevile de scurgere.

Tel 0730 111 131

Cum poti preveni infundarea canalizarii

Mentinerea unui sistem de canalizare curat este o necesitate pentru a preveni potentiale probleme sanitare cauzate de infundarea acesteia. O canalizare perfect functionala presupune respectarea anumitor regului de igiena precum:

  • curata regulat cu substante degresante – pentru a preveni infundarea canalelor de surgere, este indicat sa utilizezi o data pe luna solutii de curatare degesante fie preparate in casa, fie solutii speciale din comert.
  • planteaza plantele la o anumita distanta fata de sistemul de canalizare – radacinile plantelor pot afecta conductele de canalizare, deci nu este indicat sa plantezi copaci sau arbusti in apropierea acestora. In timp, radacinile copacilor pot deteriora conductele ducand la crearea unui blocaj de scurgere a apelor uzate.
  • nu arunca produse sanitare sau alte articole voluminoase in toaleta – este de la sine inteles ca produsele de igiena intima trebuie aruncate la cosul de gunoi si nu in toaleta deoarece pot infunda grav linia de canalizare. Acestea pot crea un blocaj care poate avea repercusiuni neplacute si costisitoare.
  • efectueaza verificari periodice cu un instalator – asigura-te ca sistemul de canalizare este inspectat in mod regulat de catre un instalator profesionist. O verificare preventiva a tevilor de scurgere poate reduce probabilitatea producerii unui eveniment neplacut si iti permite sa planifici in prealabil orice reparatii necesare in loc sa fii nevoit sa raspunzi rapid la o urgenta sanitara.