Apa din cabina de dus curge lent? Canalul de scurgere emana un miros urat? Se aud sunete ciudate pe teava de scurgere? Sunt primele semne ale unei tevi de canalizare infundate pe care, din pacate, multi proprietari o ignora. Problemele la instalatiile sanitare nerezolvate la timp, ajung sa se amplifice in timp ducand la o blocare completa a canalului de scurgere si implicit la daune mai mari aduse proprietatii. In plus, apa stagnanta din tevi este o sursa de bacterii ce pot pune in pericol sanatatea ta si a familiei.

Pe masura ce reziduurile de par si sapun se acumuleaza in canalul de scurgere al cabinei de dus, acesta se blocheaza creand numeroase neplaceri. Poti preveni foarte usor o astfel de situatie printr-o intretinere corespunzatoare si o curatare regulata a instalatiei sanitare.

Desfundarea cu ajutorul solutiilor casnice sau contactarea instalatorului?

Exista cateva metode pe care le puteti incerca inainte de contactarea unui profesionist, insa eficienta acestora depinde de gradul de complexitate al problemei.

Poti turna ap.a fierbinte pe canalul de scurgere al cabinei de dus, poti utiliza o pompa de desfundat, poti folosi solutii preparate in casa pe baza de otet si bicarbonat de sodiu, sau poti incerca produse chimice pentru desfundare. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste solutii nu este la fel de eficienta ca si interventia unui instalator profesionist pentru desfundare cabina dus.

Desi poti fi tentat sa remediezi singur problema atunci cand te confrunti cu un canal de scurgere infundat, este indicat sa apelezi la un profesionist. Desfundarea necorespunzatoare a unei tevi poate provoca daune, poate agrava blocajul si poate fi periculoasa pentru sanatate.

Contactarea unui instalator este cea mai buna optiune daca banuiesti ca un canal de dus este infundat. Instalatorii au instrumente si echipamente profesionale pentru a elimina blocajul si a curata temeinic conductele. Cu cat apelezi mai repede la un profesionist, cu atat mai repede vei avea din nou o cabina de dus functionala.

Un instalator profesionist are in dotare instrumente si echipamente moderne pentru a desfunda orice tip de obiecte sanitare, coloane de scurgere si de legatura si poate asigura curatarea completa a tuturor tipurilor de tevi, indiferent de natura depunerilor acumulate pe acestea. Pentru desfundare cabina de dus se poate interveni cu:

  • un sarpe mecanic actionat electric – ajuta la spargerea blocajelor create in interiorul tevilor si este dotat cu mai multe capete speciale (spirala, arc, gheara) pentru conducte de canalizare infundate cu dopuri mai dure mai greu de eliminat
  • aparat cu jet sub presiune – este dotat cu duze profesionale pentru desfundarea si eliminarea tuturor reziduurilor de pe coloana de scurgere
  • dispozitiv cu aer comprimat – foloseste dioxidul de carbon pentru a debloca scurgerile infundate prin dezintegrarea depunerilor acumulate. Functioneaza rapid si eficient si nu lasa urme sau zgarieturi pe tevi.
  • inspectie video – ajuta la identificarea locul si a cauzei blocajului, iar instalatorul va putea stabili cea mai eficienta si mai putin costisitoare metoda de remediere a problemei.

De ce sa apelezi la un instalator profesionist pentru desfundare cabina dus

  • Ofera servicii de incredere. Cu o vasta experienta practica de-a lungul anilor, un instalator autorizat va garanta intotdeauna servicii sigure si de calitate. Va identifica rapid sursa problemei si va remedia orice defectiune fara a afecta siguranta sau calitatea interventiei.
  • Aplica solutii permanente. Daca diagnosticarea problemei nu este facuta de un profesionist, poate fi adesea incorecta. Nu te mira daca scurgerea se infunda din nou la scurt timp dupa ce ai efectuat singur reparatiile. Un instalator profesionist ofera o solutie sigura si permanenta.
  • Este disponibil pentru situatii urgente. Un canal de scurgere infundat poate duce rapid la mai multe probleme. Nimeni nu isi doreste o inundatie sau alte complicatii, de aceea un serviciu care disponibil in orice moment pentru situatii urgente este important pentru a reduce la minimum pagubele.

Interventiile asupra instalatiei sanitare trebuie efectuate de un instalator calificat si experimentat pentru a avea garantia unor lucrari sigure si eficiente. O persoana care nu detine cunostintele si experienta pentru a diagnostica si remedia corect problemele sanitare va inrautati situatia. Alege sa lucrezi intotdeauna cu un instalator autorizat indiferent de gradul de complexitate al interventiei!