V-ați săturat să desfundați din nou și din nou conductelor de canalizare? Suferiți constante în baie sau în bucătărie? Cum să preveniți infundarea conductelor de canalizare?  Blocajele sunt enervante, provoacă mirosuri neplăcute și zgomot în țevile dvs. și, de asemenea, utilizarea de produse puternice pentru a-l desfunda, face ca țevile să se deterioreze mai repede. Dacă țevile se deteriorează sau se blochează, pot cauza rupturi, inundații și umiditate. Deblocarea rapidă este cea mai recomandată acțiune.

Desfundarea se efectuează pentru eliminarea substanțelor care împiedică curgerea corectă a apelor. Firele de păr, un mare dușman al țevilor, precum și resturile de săpunuri și alte produse toxice, rămân lipite de interior formând un strat mare. Practicile obișnuite, cum ar fi aruncarea resturilor de mâncare și a lichidelor grase în chiuvete sau a unei cantități mari de hârtie în toaletă, duc la apariția blocajelor în cadrul conductelor tale.

Desfundarea în casele particulare poate fi îndepărtată cu ușurință utilizând produse speciale de desfundare a instalațiilor de canalizare. Problema este însă mai mare atunci când aceste substanțe ajung în conductele comunitare și provoacă pagube mai mari vecinilor tăi. In aceste cazuri este necesar sa se rezolve, trebuie sa apeleze la o firma specializata in desfundari. Numai astfel, poți evalua deteriorarea și oferi garanția maximă în curățarea totală a conductelor tale.

Iată câteva sfaturi practice pentru a evita deblocarea de urgență în casa ta.

Sfaturi pentru a evita deblocarea de urgență

-Cunoașterea și aplicarea bunelor practici în utilizarea conductelor vă va ajuta să nu înfundați conductele.

– Revizuirea anuală a conductelor

-Instalațiile defecte sau în pantă sunt unul dintre motivele pentru care căminele și țevile se înfundă în mod continuu.

-Verificați instalația de canalizare cel puțin o dată pe an. Datorită inspecțiilor continue cu o cameră TV, este ușor să detectați anomaliile în rețeaua tubulară și să evitați viitoarele blocaje.

– Evitați să aruncați săpunuri și alți compuși lichizi

Folosirea săpunurilor în mașina de spălat vase sau în mașina de spălat rufe face dificilă menținerea curată a conductelor. Cele mai frecvente deblocări sunt cauzate de resturile de săpunuri grase care aderă la conducte. Săpunul spumos rezultat este cauza înfundarii și originea blocajului.

Pentru a evita acest lucru, se recomanda folosirea de cel putin 3 ori pe an, produse speciale pentru desfundarea tevilor.

Evitarea practicilor proaste în utilizarea toaletei vă va ajuta să mențineți conductele din clădirea dvs. în stare perfectă.

Aruncarea tampoanelor, a hârtiei în exces și a altor substanțe în toaletă provoacă excese pe termen scurt. In plus, firele de par si reziduurile de sapun impiedica circulatia corecta a apei.

Folosiți capcane pentru păr la duș și amintiți-vă să folosiți bine toaleta. Numai așa, nu veți avea blocaje premature.

– Rădăcinile copacilor în grădinile comunitare

Rădăcinile copacilor și creșterea lor în diferite direcții este una dintre principalele cauze ale spargerii și deteriorării țevilor. Când vine vorba de infundare, rădăcinile sunt o problemă greu de rezolvat în sector, deoarece soluția lor este pe termen scurt: tăiați rădăcinile și fixați țevile.

În timp, problema poate reapărea.

– Conducte deteriorate

Trecerea anilor face ca conductele sa se deterioreze si sa retina substante in interior. Deoarece apa nu curge normal, apar blocaje și scurgeri.

Efectuarea inspecțiilor continue în căminele de vizitare și cadrul acestora va ajuta la rezolvarea acestor probleme încetul cu încetul fără a fi nevoie să recurgă la realizarea unei lucrări mai mari