ClickCease
 

Blog0Cum prelungim viata unui aer conditionat?

Cum prelungim viata unui aer conditionat? – Reparatii aer conditionat

Instalare aer conditionat – 0730111131

Service si intretinere aer conditionat | Multi dintre clientii nostril ne-au intrebat cum prelungim viata unui aer conditionat, in acest articol va vom spune cateva cuvinte despre acest lucru.

In primul rand trebuie sa citim cu atentie manualul de utilizare al aparatului de aer conditionat pentru a intelege functionalitatea lui si modul intretinerii de baza. Un aparat de aer conditionat dupa ce este montat el trebuie sa fie verificat o data la 2 ani la partea de exterioara si o data la 1 an la partea de interioara. De ce recomandam acest lucru? Pentru ca mai nou, aparatele de aer conditionat sunt foarte sensibile la fluctuatiile de tensiune.

Aparatele noi au acum filtre HD si anume , aceste filter sunt formate dintr-o sita de filtrare a aerului foarte deasa si daca nu sunt intretinute corespunzator pot aparea problem in functionarea lor. Un factor important in prelungirea duratei de viata al unui aparat de aer conditionat ar fi ca pe timpul cand el nu este folosit sa il scoatem din priza, astfel evitam sa ne trezim cu el ars cand Il vom porni. O alta idee ar fi ca unitatea de exterior sa o acoperim cu o husa pe timpul ierni, astfel evitam ca ea sa traga umiditate la componentele electronice si sa oxideze. Ar mai fi si faptul ca nu va exista riscul de a ruginii carcasa din care este facut Ac-ul in acest fel.

Instalare aer conditionat

Service si intretinere aer conditionat

Reparatii aer conditionat – 0730111131

Un alt lucru important este ca dupa ce aparatul de aer conditionat a iesit din garantie trebuie sa ii facem un program de mentenanta si intretinere o data la cel mult doi ani. Ce inseamna acest lucru? In primul rand un specialist frigotehnist il va verifica complet la unitatea de exterior sa nu existe scurgeri de Freon ( daca acestea exista, aparatul se va complete pentru a nu se arde compresorul), specialistul va verifica legaturile electrice ca nu cumva ele sa fi oxidat in timp.

El va mai verifica daca paleta de la ventilatorul din exterior are joc sau prezinta zgomote anormale. Dupa ce a verificat unitatea de exterior, va trece la cea din interior si va verifica filtrele sa fie curate si igienizate, va verifica starea vaporizatorului, va verifica turbina aparatului sa functioneze corect si in ultimul rand va masura temperatura de refulare a aerului.

Pentru a intra in legatura cu un specialist din cadrul companiei noastre ca rugam sa intrati pe pagina de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Te ascultam!